41 eldkvarn

Varje gata har ett namn, jag vet. För mig är alla gator ensamhet (...) Allt vi har fått har vi fått tusenfallt, en vacker dag ska vi förlora allt. En vacker natt ska de som älskar brinna. En del går vilse, en del går blinda.
Plura Johansson (Eldkvarn) - Ännu en kyss av elden (Sånger från Nedergården)


Ungefär det finaste som finns just nu.

40 lilly


39 stjärndamm

1006172323: Bille the Vision och för sent symningsljus. Tunt molntäcke genom persinnerna och ögonlock tunga som bly. Snart är det natt, igen. Det kommer alltid bli natt och dag om vartannat, i alla fall så länge jag kan föreställa mig. Visserligen säger det inte så mycket för jag har svårt att tänka mig mitt liv om två veckor. Men det kommer bli natt och dag tills solen imploderar och blir syreatomer som ger liv åt någit annat i hundra miljoner år, hundra miljoner ljusår bort. Då är vi redan sjärndamm, min vän.


38 ramlösa


37 tänker

Hör du ljudet av juli där utanför? Sist vi sågs var det vinter och en meter snö. Jag kan höra musiken du gav mig i natt. Så här lät det medan ångesten kom ikapp. Jag vill höra en öde helg explodera utanför ditt fönster. Ibland blir jag så störd av tystnaden här. Jag tänker på dig. Jag tänker på dig. Jag tänker på dig ibland.
- Joakim Berg (Kent) - Gamla Ullevi (En plats i solen)

Kanske har de precis gjort det igen.


36 morgon


35 apelsinflicka

Tänk dig att du för många miljarder år sedan stod på tröskeln till den här sagan, just när allt skapades. Och att du då kunde välja om du en gång ville födas till ett liv på den här planeten. Du skulle inte få veta när du skulle leva och du skulle inte heller få veta hur länge du skulle få vara här, men mer än några år skulle det i alla fall inte bli tal om. Det enda du skulle veta - om du valde att få kommer till världen när tiden var mogen, som vi brukar säga, eller "när tiden var inne" - det var att du också skulle bli tvugen att en dag bryta upp från den och lämna allting.
- Jostein Gaarder, Brev från ljusårsavstånd

det här stycket låg jag och grät till klockan fyra natten mellan lördag och söndag och visste inte vart ska skulle ta vägen.

34 solkatt


33 morgon

Att ligga i sin säng halv fyra i gryningen med persinnerna vinkade och fönstret på glänt så att både morgonens första ljus och fågelkvitter kommer in i rummet.

Att ha en hel sommar fylld med ledig tid och tom på måsten framför sig, i stället för bakom, men veta att sommaren snurrar fort om man inte tar tag i varje dag.

Att slippa prata hela tiden utan att egentligen ha någonting alls att säga.

Att lägga en halv dag på att plocka rabarberstjälkar, köpa potatismjöl, baka paj och sedan se familjen äta upp den på fem minuter, men ändå kunna tänka vad spelar det för roll? det kommer fler dagar.


32 halvtonat
RSS 2.0