31 sommartider

Mindre och mindre tid går åt bloggning och mer och mer åt att sitta i på filtar i parker, blåsa såpbubblor, gå barfota på solvarm asfalt, dricka flädercider, promenera om natten, planera sommarkonserter och åka båt på Mälaren. Det är så det ska vara, det är så vi vill ha det nu.

30 help!


29 torsdagkväll

Singstar, chokladbollar, Kent, Sanna, Indien & Colombia.


28 demografi


27 strindberg

Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett höganäskrus i en svångrem om halsen.
August Strindberg - Hemsöborna

26 sommar


25 dröm

Ni vet känslan man har när man drömmer en så konstig dröm att man vet att man drömmer. Och man tänker att jag kan göra vad som helst, det här är ändå en dröm. Den känslan var med mig hela dagen och jag minns knappt något av vad som har hänt utom att det var skönt att slippa bry sig om vad jag gjorde då det ändå inte var på riktigt.


24 kung23 telefon

Jag hatar känslan av att sitta på sitt rum en halvtimma innan midnatt och vilja ringa en människa väldigt gärna. Man vill höra en vettig röst då man inte gjort det på hela dagen. Samtidigt är man ganska säker på att den där människan sover och inte alls vill bli väckt. Då vi båda dessutom har en liten telefonfobi så känns det här inte alls bra.
(ring mig imorgon, men inte före halv tio)

22 värmdö21 atomfysik

All materia består av atomer. Du själv består av atomer, din fysikbok består av atomer, din cykel består av atomer och den mat du äter består av atomer. En atom är oerhört liten. Den är så liten att man inte kan se den ens i de starkaste mikroskåp. Men vetenskapsmännen har gjort en modell av hur en atom ser ut. En atom består av en atomkärna. Runt denna kärna kretsar elektroner i olika banor. Atomkärnan består av små partiklar som kallas protoner och neutroner. En proton och en neutron har lika stora massor. Det som skiljer dem åt är att en proton har positiv laddning, medan en neutron inte har någon elektrisk laddning.
- Nya Fysik skolår 6/7-9 Försök och Fakta

sju består på samma sida. bara 62 kvar att läsa.

20 överallt


19 ris

Koka upp vatten och en nypa salt, tillsätt ris, sänk värme och lägg på tättslutande lock. Koka riset på svag värme utan omrörning. Beräkna koktiden till ca 20 minuter. 2 dl vatten till 1 dl ris. 80 g = 1 dl/portion.

18 berg17 fredag

För första gången på länge känner jag den där fredags-lättnaden som jag tycker så mycket om. Veckan är över. Det kommer en ny om ett par dygn, men det finns inte en chans i världen att den blir lika jobbig som den som gick. Ikväll lyssnar jag på min fredagsspelista, äter glass och älskar fredagen den sjunde maj.
(alicia fyller år idag, säg grattis)


16 glitter


15 isola

Moderna tankar om varandra och du liknar ingen annan. Antika löften som vi blandar tills vi båda slutat andas luften omkring. Är du lycklig nu? Är du lycklig nu? Är du lycklig nu? Har vi tid innan allting tar slut? Äntligen har jag hittat orden och jag hittar dina händer under bordet. Vi hinner bli något stort än, växa några meter innan sommaren blir oktober. Är du lycklig nu? Är du lycklig nu? Är du lycklig nu? Har vi tid innan allting tar slut? Det ligger tomhylsor i parken, våra fötter är en meter över marken. Jag visste att du skulle bli stark sen. Min hand i din hand när kapporna vänder efter vinden.
Joakim Berg (Kent) - Innan Allting Tar Slut (Isola)


14 traumträger13 längtan

Tettiosju dagar och nio timmar och fyrtiofem minuter och tjugotre sekunder kvar till barfota-nätter, smutronröda fingertoppar, problemfria huvuden, flädercider-picknickar, bryggor i gryningen, flottbyggar-dagar, cykla-och-köpa-glass-kvällar, dansdansdans under stjärnorna, resor mot varsomhelst och allt det där andra man förväntar sig av ett sommarlov. (gör oss inte besvikna. inte igen.)

12 igår
11 song

Have you ever heard a song / That you wished would never end? / Did you ever have a conversation with a real good friend / That you wished would just go on and on and on forevermore? / - Well, then you know what I'm looking for
- Ola Salo (The Ark) Have You Ever Heard A Song (In Full Regalia)

RSS 2.0