49 spökstaden

Det blåste genom Eskilstuna i natt, stormade ovan våra huvuden och i våra hjärtan. Regnade från himlen och ögon. Asfalten skälvde av hundra tusen fötter som hoppade i takt till världens bästa band medan våra röster dånade som åska. Och lycka är att höra Joakim Berg berätta att vi aldrig ska dö. Nej, du och jag ska aldrig dö.


48 imorgon


47 sommar-stockholm

Efter en alldeles för lång, kall vinter har temperaturen stigit minst femtio grader och den meter snö som täckt precis allt har för längesedan smält och blivit vattenånga. Jag bara väntar på det ögonblick då jag ska göra som snön och bli en vätskesamling på den heta asfalten för att sakta bli ett moln. Sväva högt över Sommar-Stockholm och ge några sekunders svalka åt en långsam cyklist eller en varm hund. Snart kommer regnen börja falla och först då kanske jag kommer tillbaka till marken och börjar leva igen. Tills dess hittar ni mig här uppe, där jordens dragningskraft är svagare och tiden går efter en obefintlig klocka.


46 seagull45 luftslott

Har du tänkt på att vi nästan aldrig lyfter vår blick från marken? Vad är det där nere vi fascineras så av? Våra fötter? De där som bör hållas på jorden för att inte skapa problem? Är det för att hålla ordning på fötterna, att kunna trycka ned dem igen om de råkar lyfta?


44 jordkärringar
43 härifrån

Om varma sommardygn håller jag mitt fönster öppet och varje natt hör jag katterna utifrån. Jag skriver katterna som om de är samma varje gång. Att det är så är inget jag är säker på, men antar det. Att det är samma par katter som slåss under trappan varje natt. De fräser och jamar. Högt. Överröstar mina tankar, får mig att tappa koncentrationen. Mina ögon blickar utåt, nedåt. Igår såg jag en grå svans, men det säger ju inte så mycket. I mörkret får alla katter färgen av betong. Jag undrar vad de bråkar om. Är den trappa jag betraktar som min också någon annans? En plats som alla inte får beträda utan att hamna i catfight? En plats i solen, även om natten när månen fungerar som substitut? Ibland blir jag våldsamt nyfiken på hur världen ser ut i era ögon, dina ögon. Kattens ögon. Hon som får grå svans när solen går ned. Vad drömmer hon om? Att få ha sin trappa i fred?


42 minitripp

RSS 2.0