10 stjärnor


9 lycka

Springa genom skogen, bada i vatten utan värme, sitta på en veranda till ett övergivet kafé medan regnet våldsamt faller utanför, cykla hem med solnedgång i ögonen. Dagar som börjar i dystert kaos kan sluta i ett vackert sådant. (tror det kallas lycka)


8 papper


7 vind

Satt på samma sätt, på samma ställe, läste samma bok, lyssnade på samma musik, tänkte samma tankar som jag gjort många gånger under den senast passerade tiden. Det blåser vårvindar hela dagarna, men var har den där utlovade förändringen tagit vägen?

6 år


5 tid

"Jag äger förmågan att hålla isär mig själv och andra, att se dem som tillhöriga en helt annan dimension. (Det är nog inte fel att kalla det förmåga. Det är nämligen, och det säger jag inte för att skryta, ganska svårt.)"
Besatt av Haruki Murakamis citat, låttexter i mängder och NKs chaite. Var ska detta sluta? Jag vill ha kväll, natt, sömn. Men att det där ska följas av en dag lika jobbig som denna tar udden av alltihop. Varför ska det finnas så mycket framtid att ta tag i och så litet förflutet att lära av?  

4 trelinjigt


3 regn

"Strax före tio började det att regna. Det var inget våldsamt regn. Det var den sortens duggregn som var så fint att det var svårt att veta om det regnade eller inte. Men skärpte man blicken såg man att det faktiskt gjorde det. Det finns två lägen här i världen: antingen regnar det eller så regnar det inte. Och mellan dessa två lägen måste man kunna dra en skiljelinje. Jag satt en stund på verandan och gjorde mitt bästa för att försöka urskilja den."
- Haruki Murakami / Fågeln Som Vrider Upp Världen


2 majs1 hejsan

Det här är en blogg. Den är sådär, ganska tom just nu. Men den ska inte vara det så länge till, förhoppningsvis. Det kanske är svårt att tro, men den här bloggen är faktiskt tänkt att den ska fyllas med foton och texter, inom en snar framtid. Festligt värre, tycker vi. Jag har stjärnor på min hand och Jakob Hellman sjunger om vintern som dör. Det gör den ju. Kanske är den redan död. Vila i frid. (sov så länge du vill!)

RSS 2.0